İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Ömer Gültekin-Yavuz Selim İlkokulu

Mrt

21 Mart dawn Sendromu Farkındalık Günü olması dolayısıyla bugün ellerimize farklı renkte çoraplar giydik, saçlarımızı farklı şekillerde topladık. Çünkü biz renkleri seviyoruz, çünkü ne kadar çok  renk varsa dünya o kadar güzel. Tıpkı insanlar gibi..

Mrt

Türk milletinin büyük mücadelesi sonunda istikbâlimizin yol haritası olan ve tarihe eşsiz bir kahramanlık destanı olarak geçen 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor;

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'ı Anma Günü

Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılının Aralık ayında, İstanbul'un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü, saat 19.45'te Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda vefat etmiştir. Mehmet Akif'in babası Mehmet Tahir Efendi (1826-1888) ve annesi Emine Şerife Hanım'dır (1836-1926). Mehmet Tahir Efendi çocuk yaşta Arnavutluk'tan İstanbul'a gelerek tahsil etmiş ve Fatih Medresesi müderrisliğine kadar yükselmiş âlim ve arif bir zattır. Annesi ise aslen Buharlı olan Tokatlı bir aileye mensuptur. Ailenin Akif'ten sonra Nuriye adında bir de kızları olmuştur.

İstiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) ve İstiklal Marşı'nın Önemi:

Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise II. Mahmut Döneminde bestelenen Mahmudiye Marşı, millî marş kabul edildi. Padişah değiştikçe millî marşta değişti. I. ve II. Meşrutiyet Döneminde millî marş konusu gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti'nin millî bir marşı yoktu. Ama artık milliyetçilik ilkesine dayanan yeni bir Türk Devleti kurulmuştu. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı Kurtuluş Savaşı'nın anlamını belirtecek ve yeni devletin bağımsızlığının sembolü olacak millî bir marşın yazılması için 1921 yılında bir yarışma açtı. Yarışmaya 724 şiir katıldı.

Yarışmada para ödülü olduğu için Mehmet Akif ERSOY katılmadı. Ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver) para meselesinin çözümleneceğini söyleyerek Mehmet Akif ERSOY'dan yarışmaya katılmasını istedi. Çünkü yazılan şiirlerden hiçbiri millî duygularımızı ifade için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı'nın en derin heyecanını yansıtan bir şiir yazdı. Kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, millî marşımız olarak 12 Mart 1921'de II. İnönü Savaşı'ndan önce mecliste kabul edildi. Böylece Türk milletinin, bağımsız yaşama arzusunu dile getiren millî marşı oldu. Cumhuriyet döneminde İstiklal Marşı'nın bestesini Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Osman Zeki ÜNGÖR yapmıştır (1930).

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

Şbt

1/A Sınıfımızın evdeki atık malzemelerden kendi mizik aletlerini tasarlamış ve onları kullanarak ritim şovları yapmışlar.

Şbt

İlçemizde yapılan Zeka Oyunları turnuvasında Mangala oyununda 4/D sınfında Mert ŞAHİN adlı öğrencimiz ilçemizde 2.lik madalyası kazanarak  bizi gururlandırmıştır.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Ülkece yaşadığımız ve el birliği ile aşmaya çalıştığımız bu zorlu günlerin tekrar yaşanmaması temennisiyle ......

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yarı Yılının son günü ilçemizde Geleneksel Çocuk Oyunlarında ,Spor Müsabakalarında,Yarışmalarda başarı gösteren öğrencilerimize ödüller verildi.

Ock

Okulumuz sınıf öğretmeni Zehra Betül YILDIZ öğretmenimizin  katkıları ve TAP derneğinin öğrencilerimize hediye ettği pil kutuları ile  pil toplama projemizi  evlere kadar ulaştırdık.

Ock

15.01.2023 Pazartesi sabahı öğrenci ve öğretmenlerimiz Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu ve ardından istiklal marşımızı okuduk.

Ock

4/D sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde Bağcılar Trafik Eğitimi Parkurunu ziyaret ettiler. Burda öğrencilerimize trafik kuralları ve deprem hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Emeği geçen öğretmenlerimize ve çalışanlar teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Anasınıf Şubelerimizin yapmış olduğu ''Etkileşimli Kitap Okuma Etkinlikleri'' Velilerimizin katılımıyla yapıldı.

Ock

Öğrencimiz Yusuf Kerem KENAR bugün Taktik oyununda ilçede 1.oldu.

Kas

"Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen ebedi istirahatgâhında rahat uyu. "En büyük eserim." dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Türk Milleti."

"Atatürk yalnız kahraman milletinin büyük bir şefi olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evladı olmuştur."

Büyük Atatürk! Tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

Kas

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmakta, çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek; onlara olan destekleri arttırabilme amacıyla ülke genelinde farkındalık yaratma ve kanserden korunma bilinci oluşturma çalışmaları gerçekleştirmektedir.