İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Ömer Gültekin-Yavuz Selim İlkokulu

Kas

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmakta, çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek; onlara olan destekleri arttırabilme amacıyla ülke genelinde farkındalık yaratma ve kanserden korunma bilinci oluşturma çalışmaları gerçekleştirmektedir.

Kas

İstanbul Valiliği nezaretinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında Okul Meclisimiz kuruldu.

Meclis Başkanı 4/D sınıfından Deniz ARDA seçildi.

Ekm

Dağılmakta olan bir imparatorluktan bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz.

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULDA GEÇMİŞ YÖNETİME HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDER, YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLERİZ.

Ekm

Proje, okul/kurumlarımızın; sürekli gelişmelerini sağlamak, kurumsal planlama ve iyileştirilmelerine uygun alanlarda rehber olmak, kendi içinde durumlarını ve gelişimlerini ortaya koymayı hedeflemektedir.

Ekm

ÇOGEP(Çocuk ve Gençlik Geliştirme Projesi) kapsamında İlçe Emnniyet Müdürlüğü polis mumurları tarafından sanasınıfı öğrencilerimize tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yaıldı.

Ekm

Kitaplar ruhumuzun yepyeni dünyalara açılan penceleridir. Küçük yaşta kitaplarla dosluk kurmaya başlayan çocukların bakış açıları bir o kadar geniş ve renkli olacaktır. Bu misyonla, tüm çocuklarımıza okumayı sevdirmek,kütüphane kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Büyükçekmece Belediyesi tarafından oluşturulmuş Gezici Çocuk Kütüphanesi bugün okulumuzdaydı. Sevimli anasınıfı öğrencilerimiz kütüphaneyi ziyaret ettiler, öğretmenleri tarafından bilgilendirildiler.

Büyükçekmece Kodlama Şenliğindeki etkinliklerle;
Eğitimde teknoloji kullanımına yönelik robotik kodlama ile ilgili özgün çalışmalar;
Eğitim- Öğretim Programıyla sıkı sıkıya ilişkilendirilmiş pratik, başarılı, etkin kodlama robotik uygulamaları;
Öğretmen ve öğrencilerin bir projenin gerçekleştirilmesinde ortak hareket ettiği başarılı örnekler;
Öğrencilerin bilişim, internet tüketicisi değil üreticisi olarak rol aldıkları yapılandırmacı eğitime göre hazırlanmış eğitim senaryoları;
Öğretmen ve öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunan, estetik duyum ve beğenilerini geliştiren, iletişim ve sunum becerilerine katkı sağlayan eğitim-paylaşım ortamları;
Ders dışı bilimsel teknolojik etkinliklerde bulunma alışkanlığı ve zevkinin oluşması;
Ortak üretim sürecinde paylaşma, birlikte üretme, hoşgörü, başkalarına saygı, bilginin yaşama aktarılması, kendini ifade etme, üretilenlerin gelecek kuşaklara aktarılması sağlanmış ve kazanılmış oldu.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlene  Zeka Oyunları Turnuvasında Qbitz oyununda 1/A sınıfı öğrencisi Ali KEREN KURAR,3. 3/A sınıfı öğrencisi Murat Kerem GÜNTEPE ve 3/D sınıfı öğrencisi Mert ŞAHİN 3.olarak final yarışmalarına girmeye hak kazanmıştır.

Toprağı vatan yapan şehitlerimizi Minnet ve Saygı ile anıyoruz. 18 Mart

Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Minnetle Yâd ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun.

Ock

Mangala!da 1/A sınıfı öğrencilerimizden Doğukan Eren YILDIRIM ilk 3'e girerek bizi gurulandırmıştır. Qbitz oyununda ise yine 1/A öğrencilerimizden Ali Kerem KURAR çeyrek finale kadar gayretle gelerek güzel bir oyun çıkarmıştır. .Tüm öğrencilerimizi gösterdikleri başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Haz

''Çevre Dostu 1000 Okul Projesi''

Pilot okullar arasına seçilen okulumuz su arıtma sistemleri,güneş eneji sistemleri ile donatılarak  çevre dostu örnek bir okul olacaktır.

Haz

Çalışmaları ile okulumuza ve kendilerine kazandırdıkları Ulusal Kalite Etiketi  ödüllerinden dolayı öğretmenlerimiz Esra SÖNMEZ ve Özlem BAKİ'yi tebrik ederiz.

Mrt

Öğrencilerimiz yaşlılara ve engellilere yardım konulu  toplum hizmeti kapsamında ; Tüm engelli insanlara yardımcı olmak için Buyender Derneği ile el ele verdi.Sevgi varsa engel yoktur.